• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Letselschade na een motorongeluk, wat nu?

Door: André Rotte
Leestijd: 2 minuten

Motorongeluk; op een motor bent u kwetsbaar. En een motorongeluk heeft dan ook vaak letselschade tot gevolg. Ondanks die kwetsbare positie heeft u als motorrijder niet de bescherming van de wet die voetgangers en fietsers wel hebben. U moet bij schade bewijzen dat de andere partij een fout maakte en aansprakelijk is voor uw schade. Bijvoorbeeld omdat u geen voorrang kreeg. Of omdat de situatie op de weg onveilig was omdat het wegdek slecht onderhouden was. De kans op letsel na een motorongeluk is groot. Daarom is een opzittendenverzekering een nuttige aanvulling op uw motorverzekering.

Wie betaalt uw letselschade na een motorongeluk?

Is er een ander aansprakelijk voor het ongeluk waarbij u met uw motor betrokken was? Dan moet de verzekeraar van het betreffende voertuig uw schade vergoeden. Bent u bijrijder achterop een motorfiets of in een zijspan? Dan moet u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Dat kan een andere bestuurder zijn als er een ander, aansprakelijk voertuig bij het ongeval betrokken was. Maar als de bestuurder van de motor waar u op meereed aansprakelijk is, is zijn verzekeraar degene die uw schade vergoedt. Als de motorfiets een opzittende verzekering heeft, claimt u daarop de letselschade.

Letselschade claimen via een opzittendenverzekering

Heeft de verzekering van de motor een opzittendendekking, een Ongevallen Verzekering Opzittenden (OVO) of een Schadeverzekering Opzittenden (SVO)? Dan bent u niet volledig afhankelijk van een aansprakelijke tegenpartij. Zeker gezien de kans op letsel bij een motorongeluk, raden wij u een opzittendenverzekering aan. De OVO keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De SVO vergoedt de werkelijk geleden letselschade. De verzekeraar waar u uw opzittendenverzekering heeft, stelt uw schadevergoeding vast en keert die uit. Wilt u hierbij hulp? Schakel ons dan als uw belangenbehartiger in.

Letselschade claimen op een aansprakelijke tegenpartij

Is een andere bestuurder of een wegbeheerder aansprakelijk voor het motorongeluk? Informeer ons zo snel mogelijk na het ongeluk over uw letsel. Onze expert kan u direct informeren over uw kans op schadevergoeding en stelt de tegenpartij aansprakelijk. Letselschade claimen is specialistenwerk. Onze experts zijn specialist en regelen uw schadevergoeding als de tegenpartij aansprakelijk is.

Belangrijk: zorg zelf voor zoveel mogelijk informatie en bewijzen

Bij het verhalen van een letselschade is het belangrijk dat we zoveel mogelijk bewijsmateriaal hebben. Bewijs dat aantoont dat er verband is tussen uw verwondingen en het ongeluk. En informatie die bewijst dat iemand anders aansprakelijk is. Leg zoveel mogelijk vast over de omstandigheden, benader getuigen, vraag een politieverklaring op en vul zodra uw toestand dat toelaat een schadeformulier in. Met een doktersverklaring toont u aan dat uw letsel verband houdt met het ongeluk en foto’s van de ongevalsplaats zijn nuttig, zeker als u meent dat er een onveilige situatie was die het motorongeval veroorzaakte.

Wilt u meer weten over hulp bij het verhalen van letselschade na een motorongeluk? Informeer ernaar bij uw expert van Stipt letselschade.

 

Gratis hulp en advies
  • Binnen 24 uur contact
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Persoonlijke aanpak
  • Gratis rechtshulp
  • Landelijk werkzaam

    Gratis hulp en advies
    (c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring