Als bij een ongeval uw hoofd krachtig van voor naar achter beweegt, kunt u letsel oplopen. Bijvoorbeeld als u van achteren aangereden wordt bij een kop-staartbotsing. Dat letsel noemen we whiplash of zweepslag. Bij een whiplash kunnen er veel klachten ontstaan. Bijvoorbeeld hoofd- en nekpijn, concentratieproblemen, overgevoeligheid voor licht en geluid en slaapproblemen.
Soms ontstaan de whiplashklachten direct na het ongeval, maar dat hoeft niet. U kunt ook nog weken of maanden na een ongeval pas klachten krijgen. Een whiplash is een lastige aandoening. Allereerst voor wie aan een whiplash lijdt.
Daarom is het van belang dat u medische hulp zoekt na het ontstaan van uw klachten voor een optimale behandeling en een goede kans op herstel.
De behandelende artsen kunnen de diagnose stellen, maar de ervaring leert dat er met de aansprakelijke partij veel discussie plaatsvindt over het verband tussen het ongeval en de klachten. Uiteraard voeren wij deze discussie voor u. Wij hebben inmiddels vele whiplashzaken met een goed resultaat afgerond.
Dat is vooraf lastig te zeggen. Iedere zaak is anders en er is geen standaardbedrag voor schadevergoeding. Als de expert een schadeclaim indient, kijkt hij naar:
Als vaststaat dat de tegenpartij aansprakelijk is voor uw whiplash, vergoedt de tegenpartij uw letselschade. Denk bij mogelijke schadeposten aan: medische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt, hulp bij werkzaamheden thuis, financiële gevolgen van (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid en smartengeld. Lees hier meer over letselschade claimen.
Informeer bij Stipt letselschade hoe u deze vorm van letselschade kunt claimen bij de tegenpartij. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden voor u zijn bij een whiplash. Bel direct met een van onze experts op 0113 – 405062 of vul het contactformulier in.